Харків’янам роздадуть 850 тисяч масок, 150 тисяч отримають медики – Кернес

Фото: kordon.in.ua

Міський голова розповів, як поділять 1 млн масок серед населення і медиків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Геннадія Кернеса в Telegram-каналі.

«1 млн масок, які ми придбали для Харкова, вже в місті. Вони будуть розподілені наступним чином: 850 тисяч – для населення, 150 тисяч – для лікарів і медперсоналу», – написав Кернес.

Роздача людям почнеться у вівторок і буде відбуватися двома способами: 750 тисяч масок – через школи та дитсадки, їх отримають батьки, для дітей і кожного члена сім’ї. Ще 100 тисяч будуть розподілені через територіальні центри соціального захисту. Всі маски – безкоштовні.

За словами мера, йде домовленість про постачання ще 2 мільйонів масок. Крім того, замовили засоби захисту для лікарів – окуляри, рукавички, бахіли, захисні костюми, в тому числі для реанімаційних відділень.

Крім цього, в процесі покупка 50 апаратів штучної вентиляції легенів, на які Олександр Ярославський виділив 1 мільйон 150 тисяч доларів. Міська рада також профінансувала покупку 20 апаратів штучної вентиляції легенів.

Прийнято рішення придбати за бюджетні гроші 9 спеціальних автомобілів, щоб оперативні бригади проводили тестування населення у різних районах міста.

Триває допомога продуктовими та лікарськими наборами для ветеранів, дітей війни, інвалідів, багатодітних сімей.

Як повідомляв Харків Times, харків’янам безкоштовно роздадуть мільйон захисних масок.